0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
3) Θεωρητικά μεγαλώνει η διάρκεια ζωής του ελαστικού αφού αποτρέπει τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας
Αν έχεις την δυνατότητα να βάλεις άζωτο, το κάνεις με κλειστά μάτια. Δεν μεταβάλλεται η πίεση του αερίου στο ελαστικό όταν αυτό ζεσταίνεται, οπότε δεν έχεις και απώλειες λόγο των μεταβολών αυτών.Όσες φορές έχω ελέγξει την πίεση στα ελαστικά μου, αυτή είναι πάντα σταθερή. Οπότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για το αν θα βάλεις κανονικό αέρα (πολύ απλά δεν θα χρειαστεί, εκτός αν σκάσει το ελαστικό σου!).*Αν σε ένα ελαστικό που έχει άζωτο, προσθέσεις λίγο κανονικό αέρα, δεν χάλασε ο κόσμος! Μου έχει συμβεί μετά την πίστα να χρειαστώ να επαναφέρω την πίεση. Το άζωτο συνέχισε να κάνει σωστά την δουλειά του και μετά το μπασταρδεματάκι.
δηλαδη για να καταλαβω με το αζωτο δουλευεις σταθερη πιεση ας πουμε 29psi στο πισω με ολες της θερμοκρασιες πιστας(αφου δεν μεταβαλετε η πιεση)
1) Δεν μεταβάλλεται η πίεση όταν το λάστιχο ζεσταθεί. Αν έχεις 32psi αζώτου και στην πίστα να μπεις δεν θα αλλάξει η πίεση, κάτι που συμβαίνει με τον ατμοσφαιρικό λόγω υγρασίας2) Λιγότερες απώλειες. Ουσιαστικά μπορείς να περάσεις μήνες χωρίς το λάστιχο να έχει καμμία διαρροή3) Θεωρητικά μεγαλώνει η διάρκεια ζωής του ελαστικού αφού αποτρέπει τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας
- Απ' ό,τι ξέρω, δεν υπάρχει αέριο που να μην μεταβάλλει την πίεσή του όταν αλλάζει η θερμοκρασία του. Το άζωτο είναι αέριο, γι' αυτό και υπακούει σ' αυτόν τον κανόνα.- Μικρότερες απώλειες γιατί; Μήπως τα μόρια του αζώτου περνούν πιο δύσκολα από τα τοιχώματα του ελαστικού απ' ό,τι του "αέρα"; Θυμίζω ότι ο αέρας που αναπνέουμε περιέχει 80% άζωτο.- Πως αποτρέπει τις μεταβολές θερμοκρασίας; Η θερμοκρασία στο ελαστικό προέρχεται από την τριβή του με το δρόμο (που υπάρχει και όταν βάλουμε άζωτο) και κυρίως από την παραμόρφωσή του κατά την κύλιση, που επίσης υπάρχει όταν χρησιμοποιούμε άζωτο στη σωστή πίεση.Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει καμιά τεκμηριωμένη εξήγηση που να με πείσει ότι το άζωτο δεν είναι απλά ένας τρόπος να βγάλουν κάποιοι εύκολα λεφτά.
Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει καμιά τεκμηριωμένη εξήγηση που να με πείσει ότι το άζωτο δεν είναι απλά ένας τρόπος να βγάλουν κάποιοι εύκολα λεφτά.
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι