0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

*

dfd

Σβήσιμο κινητήρα του pegaso trail
« - : Οκτώβριος 22, 2008, 09:13:36 πμ »
Καλησπέρα σε όλους.
'Εχω εδώ και ένα χρόνο το pegaso trail και για να είμαι ειλικρινής δεν αντιμετώπισα τίποτα σημαντικό, πέρα από το ενοχλητικό ντουλαπάκι το οποίο κυριολεκτικά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Βγαίνει από την θέση του το ελατήριο και πρέπει να το κρατάω όρθιο όταν επισκέφτομαι βενζινάδικο!!!
Μετά από 5000 χιλ. άρχισε να σβήνει ο κινητήρας (δεν κρατάει ρελαντυ), ειδικά όταν ανέβει η θερμοκρασία. Το πήγα στο συνεργείο, το καθάρισε από ότι είχε, ανέβασε τις στροφές στο ρελαντυ. οκ
μετά από ένα μήνα πάλι τα ίδια.Και για να μην γίνομαι κουραστικός αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια.
Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται?

*

Αποσυνδεδεμένος apriliabikers.gr

• 17379
  • Αντιδράσεις: +16
RE: Σβήσιμο κινητήρα του pegaso trail
« Απάντηση #1 - : Οκτώβριος 22, 2008, 12:23:38 μμ »
περιμενε να την πεσουν οι Trailαδες... :thnk:

Υ.Γ.
για το ντουλαπάκι ψαξε στην κατηγορία που βρισκόμαστε υπάρχει ανεξοδη λύση,

:bye: :bye: :bye:

α. Καλώς ηρθες και γρηγορα απροβλημάτιστος :bye: :bye:

*

• 17379
« Απάντηση #2 - : Οκτώβριος 22, 2008, 01:43:47 μμ »
Το ελατήριο μπορείς να το στραβώσεις λίγο στην άκρη για να μην γλιστράει..

Για το σβήσιμο μπορεί να είναι το μείγμα. Αν ανέβασες μόνο το ρελαντί χωρίς να ρυθμίσεις μείγμα μπορεί και να είναι λογικό.
Δες και το μπουζί μήπως και...

Αλλιώς δες μήπως φταίει πουθενά ο ψεκασμός (TPS).

Τέλος δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι... αλλά και ο εγκέφαλος είναι ύποτος

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα και με επιφύλαξη γιατί μπορεί να λέω και μπούρδες  :bye: :bye:

*

Αποσυνδεδεμένος harlek

• 1288
  • Φύλο: Άντρας
  • Αντιδράσεις: 0
« Απάντηση #3 - : Οκτώβριος 22, 2008, 02:39:42 μμ »
Όντως, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει κι εγώ, το TPS είναι ύποπτο...
Masquerade

*

yannis_k76

« Απάντηση #4 - : Οκτώβριος 22, 2008, 03:03:30 μμ »
στο δικό μου που παρουσίαζε ίδια συμπτώματα, ο bill είπε ότι ήθελε καθαρισμό ο ψεκασμός

*

ntamiro

« Απάντηση #5 - : Νοέμβριος 01, 2008, 09:26:59 πμ »
Καλημερα γραφω μετα απο πολυ καιρο λογο χρονου
ΤΕΛΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ "" το προβλημα οφειλεται σε ενα αισθητιρα
το πθαινουν και τα χτ εχει κανα 60 εγω τον αλλαξα και ησυχασα

ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ

*

Αποσυνδεδεμένος sinister

• 728
  • Αντιδράσεις: +152
« Απάντηση #6 - : Νοέμβριος 01, 2008, 12:26:26 μμ »
Αν το μηχανακι σου ειναι μοντελο 2005 και πισω το πιο πιθανο ειναι να ειναι το TPS οπως σου λενε και οι υπολοιποι.
Αυτο το στηριζω στο οτι και το xt παρουσιαζε το ιδιο προβλημα οπως λεει και o ntamiro απλα η Yamaha εκανε αυτο:

Ανάκληση δικύκλων YAMAHA μοντέλων XT660R, XT660X, YZF R1

(04 -05), FZ6N/S, FJR1300/1300A, TDM900/900A, MT01, XV1700 για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση του αισθητήρα θέσης γκαζιού

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς ανακοινώνει ότι η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης δικύκλων YAMAHA μοντέλων XT660R, XT660X, YZF R1 (04 -05), FZ6N/S, FJR1300/1300A, TDM900/900A, MT01 και XV1700.

Η ανάκληση αφορά όλα τα δίκυκλα των παραπάνω τύπων, έτους κατασκευής μέχρι και το 2005, στα οποία λόγω πιθανής δυσλειτουργίας στο ηλεκτρονικό εξάρτημα που ονομάζεται αισθητήρας θέσης γκαζιού (TPS) υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σβήσει ο κινητήρας, όταν αυτός δουλεύει στο ρελαντί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου YAMAHA σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος και πιθανή αντικατάσταση του αισθητήρα θέσης γκαζιού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 6293561-2-3 (αρμόδιος κος Ανδρέας Κοσκινάς).

http://www.gge.gr/7/sub.asp?1950

Y.Γ
Και μετα το 2005 αν ειναι το μηχανακι μπορει να ειναι παλι TPS μιας και δεν γνωριζω μεχρι ποτε η Aprilia χρησιμοποιουσε το εν λογω "αμαρτωλο" TPS   :bye:

*

AKIS KARDITSA

« Απάντηση #7 - : Νοέμβριος 01, 2008, 01:52:52 μμ »
δε το συζητώ.....TPS...... :dry: :dry: :dry:

ρε παιδιά....η απρίλια δεν είπε οτι έλυσε αυτο το πρόβλημα που παρουσιαζότανε στο χτ....???? ή κανω λάθος.... :thnk:

*

Αποσυνδεδεμένος Μητσαρας

• 1719
  • bike_me aprilia
  • Αντιδράσεις: +162
« Απάντηση #8 - : Νοέμβριος 02, 2008, 03:25:23 μμ »
αυτη την εντυπωση εχω κ εγω.ρυθμιση θελει μονο νομιζω..
GRAZIE ITALIA ! ! !

*

• 17379
« Απάντηση #9 - : Νοέμβριος 02, 2008, 06:30:01 μμ »
Παιδιά και η aprilia έχει βγάλει ανάκληση για τα TPS. Και μάλιστα έχω την εντύπωση πως την έβγαλε πριν από την Yamaha.

Στη αρχή η Yamaha υποστήριζε οτι ο κινητήρας σβήνει επειδή είναι υψηλών επιδόσεων :mlk

Από ότι ξέρω όταν περνιέται service στο online σύστημα ή παραγγέλνεται οποιοδήποτε ανταλλακτικό από το online σύστημα, το σύστημα ενημερώνει τον μηχανικό για τυχον ανακλήσεις. Το ανταλλακτικό που έχει βγει ανακαλούμενο παραγγέλνετε αυτόματα..

Οπότε αν κάνετε service σε εξουσιοδοτημένο θα γνωρίζετε για τυχόν προβλήματα 

Οπότε το πιο πιθανό είναι να μην φταίει το TPS αλλά το μείγμα το οποίο είναι σύνηθες (το είχα πάει και εγώ μια περίοδο πριν κλείσω 10000χμλ). Μετά την ρύθμιση δεν είχα ποτέ ξανα πρόβλημα

:bye: :bye:
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 02, 2008, 06:32:15 μμ από Zeppelin »

*

Αποσυνδεδεμένος sinister

• 728
  • Αντιδράσεις: +152
« Απάντηση #10 - : Νοέμβριος 02, 2008, 07:29:44 μμ »
Στο search πάντως της γενικής γραμματείας του εμπορίου δεν μπορώ να βρω κάτι που έψαξα.
Την έχεις βρεί πουθενά την ανάκληση αυτή απο την απρίλια στην Ελλάδα? Μήπως έχει γίνει κάτι τέτοιο μόνο στην Ιταλία? Αν το σκεφτείς πάντως καμιά φορά τα συνεργεία δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ;) και δεν ενημερώνουν πάντα τους καταναλωτές.
Όχι τίποτα άλλο να δούν οι κάτοχοι στραντα/τραιλ ποια  μηχανάκια είναι για αλλαγή ΤΡS και ποια όχι.

*

• 17379
« Απάντηση #11 - : Νοέμβριος 02, 2008, 07:42:46 μμ »

*

Αποσυνδεδεμένος Krysta

• 302
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Μοντέλο μηχανής: Sfv4, tuono factory 660
  • Αντιδράσεις: +66
« Απάντηση #12 - : Νοέμβριος 02, 2008, 08:22:00 μμ »
και για τους γνώστες της Ιταλικής, μιας και στην Ελλάδα δεν είδα τίποτα, ούτε μέσα από το παραπάνω λίνκ  :srry: :srry: , μπορείτε να δείτε ανακλήσεις τις μαμάς Απρίλια σε διάφορα μοντέλα απο το υπουργείο μεταφορών της διπλανής χώρας  :D  (το λίνκ που δινόταν απο τον dimogrec σε εκείνο το thread δεν δουλεύει πια)
ακόμα και να μην ξέρετε ιταλικά δηλαδή, με λίγη φαντασία θα καταλάβετε ότι φαίνονται οι αριθμοί πλαισίου κ σε κάποια η χρονική περίοδος παραγωγής, ανάλογα με το μοντέλο που κοιτάτε

ιδού το λίνκ: http://www.trasporti.gov.it/page/NuovoSito/site.php?p=albric   ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 02, 2008, 08:25:22 μμ από Krysta »
life begins at the end of your comfort zone

*

dfd

« Απάντηση #13 - : Νοέμβριος 07, 2008, 08:53:10 πμ »
10 ημέρες στο συνεργείο (ούτε νταλίκα να είχα!!!) και μια σπασμένη μανέτα από πτώση εκεί μέσα.
Τελικά ο μάστορας έβγαλε το πόρισμα. Το TPS έχει πρόβλημα και θα περιμένω καμιά βδομάδα ακόμα για να το παραλάβει και να το περάσει. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες πόλεις αλλά το σέρβις εδώ είναι απαράδεκτο. Πάλι καλά που θα το περάσει στην εγγύηση...
Οταν του ανέφερα πως πιθανό πρόβλημα είναι το TPS, η απάντησή του ήταν πως αυτό είναι απίθανο και παιδευόταν όλες τις 10 ημέρες (έτσι λέει) να ρυθμίσει την καύση στον εγκέφαλο. Απογοήτευση

*

AKIS KARDITSA

« Απάντηση #14 - : Νοέμβριος 07, 2008, 11:19:50 πμ »
10 ημέρες στο συνεργείο (ούτε νταλίκα να είχα!!!) και μια σπασμένη μανέτα από πτώση εκεί μέσα.
Τελικά ο μάστορας έβγαλε το πόρισμα. Το TPS έχει πρόβλημα και θα περιμένω καμιά βδομάδα ακόμα για να το παραλάβει και να το περάσει. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες πόλεις αλλά το σέρβις εδώ είναι απαράδεκτο. Πάλι καλά που θα το περάσει στην εγγύηση...
Οταν του ανέφερα πως πιθανό πρόβλημα είναι το TPS, η απάντησή του ήταν πως αυτό είναι απίθανο και παιδευόταν όλες τις 10 ημέρες (έτσι λέει) να ρυθμίσει την καύση στον εγκέφαλο. Απογοήτευση

τοιννννν......α καλα.....

βρε αδερφε κι εσύ δεν το πήγαινες στο Συκουριο της Λάρισας.....φορτωμα σε εναν αγρότη κι ετοιμος..... ;) αλήθεια υπάρχει σερβις απριλια στην κοζάνη?

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Αρχική Σελίδα Όροι Χρήσης