0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

*

spiroscfu

Γρανάζωμα tuono 2007
« - : Αύγουστος 26, 2009, 06:32:13 μμ »
Σκέφτομαι να αλλάξω γρανάζια αλυσίδα στο tuono, τώρα φοράω τα μαμά νομίζω 16/40 και λέω να φορέσω 15/43 και αλυσίδα 525  λέτε να είναι εντάξει η θα είναι υπερβολικά κοντό, σημείωση δεν θέλω χιλιόμετρα τα 240 που νομίζω που θα βγάζει με τα παραπάνω είναι οκ, θέλω την τρίτη στην ροπή της να σουζάρει άνετα.
Αν κάποιος τα έχει φορέσει θα παρακαλούσα να μου πει εντυπώσεις. 

*

Αποσυνδεδεμένος nick2ono

• 1211
  • Φύλο: Άντρας
  • ειναι αρρωστια το μοτορι!!!
  • Αντιδράσεις: +4
Απ: Γρανάζωμα tuono 2007
« Απάντηση #1 - : Αύγουστος 26, 2009, 06:36:45 μμ »
sorry 15 - 40  :)
 :bye:

SERRES CIRCUIT LOVER!!!
http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?topic=6710.0

επόμενο βήμα να πιάσω το joker...

*

spiroscfu

« Απάντηση #2 - : Αύγουστος 26, 2009, 06:44:23 μμ »
sorry 15 - 40  :)
 :bye:

Συγνώμη ρε φιλαράκι δεν κατάλαβα εννοείς πως το 15-40 είναι το ιδανικό.

*

Αποσυνδεδεμένος nick2ono

• 1211
  • ειναι αρρωστια το μοτορι!!!
  • Αντιδράσεις: +4
« Απάντηση #3 - : Αύγουστος 26, 2009, 07:05:17 μμ »
οχι ρε συ 15-40 φοραει το δικο μου. Το ιδανικο ειναι παντα σχετικο  ;)

SERRES CIRCUIT LOVER!!!
http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?topic=6710.0

επόμενο βήμα να πιάσω το joker...

*

Αποσυνδεδεμένος bros400pgm

• 8418
  • ΧΟΝΤΡΟΣ πονος λεμε
  • Αντιδράσεις: +255
« Απάντηση #4 - : Αύγουστος 26, 2009, 07:06:52 μμ »
Εγω θα ελεγα να δοκιμαζες να βαλεις πρωτα 16/43 (ειναι ιδιο με το 15/40) και να το δοκιμασεις για λιγες μερες.............

Μετα αγοραζεις και ενα 15αρι (γυρω στα 15-20ευρω κανει) και το βαζεις πανω χωρις να κοψεις αλυσιδα (απλα οι ρεγουλατοροι θα φτασουν προς το τερμα). Το δοκιμαζεις και αυτο για λιγες μερες, και μετα αποφασιζεις. :D
APRILIA CAPONORD RULESSSSSSSSSSS

*

spiroscfu

« Απάντηση #5 - : Αύγουστος 26, 2009, 08:18:31 μμ »
Σας ευχαριστώ για της απαντήσει σας.

*

Αποσυνδεδεμένος mak74

• 183
  • Αντιδράσεις: 0
« Απάντηση #6 - : Αύγουστος 26, 2009, 08:33:16 μμ »
Θα σου προτεινα οπως και σε ολους μας ο συνολικος αριθμος δοντιων που θα επιλεξεις (και για τα 2 γραναζια μαζι) να σου βγαινει μονος. Αυτο βοηθαει παρα πολυ στην μακροζωια του συνολου γραναζια - αλυσιδα.

*

zlionakis

« Απάντηση #7 - : Αύγουστος 26, 2009, 09:27:09 μμ »
Θα σου προτεινα οπως και σε ολους μας ο συνολικος αριθμος δοντιων που θα επιλεξεις (και για τα 2 γραναζια μαζι) να σου βγαινει μονος. Αυτο βοηθαει παρα πολυ στην μακροζωια του συνολου γραναζια - αλυσιδα.

Δηλαδή το 16-40 που φοράει από μαμά είναι μονός αριθμός???? ή στην Aprilia δεν το έχουν καταλάβει ακόμα?????? :thnk: :thnk: :thnk: :thnk: :thnk:

*

tuono46

« Απάντηση #8 - : Αύγουστος 27, 2009, 12:55:09 πμ »
αν θες να σουζαρει με τριτη  βαλε 15 43 αλλα θα σου γινει πολυ κοντο θα ξενερωσεις πιστευω .γνωμη μου παντως ειναι να βαλεις 15 41 αλλα θα σηκωνεις με 2α και κανεις την αλλαγη στον αερα

*

spiroscfu

« Απάντηση #9 - : Αύγουστος 27, 2009, 10:29:14 πμ »
αν θες να σουζαρει με τριτη  βαλε 15 43 αλλα θα σου γινει πολυ κοντο θα ξενερωσεις πιστευω .γνωμη μου παντως ειναι να βαλεις 15 41 αλλα θα σηκωνεις με 2α και κανεις την αλλαγη στον αερα

Τι γνώμη έχεις για 15/42 νομίζω όντως πως το 15/43 θα είναι πολύ κοντό.

*

tuono46

« Απάντηση #10 - : Αύγουστος 27, 2009, 06:38:47 μμ »
αυτο φοραω τωρα .με δευτερα σηκωνετε μονο του με τριτη θελει καλο ανοιγμα και τραβηγμα για να ερθει  .με το 15 43 πιστευω θα σηκωνεται για πλακα και με τριτη αλλα το εκανες stuntbike  βαλε το 15 42 και εν δεν σου αρεσει το αλλαζεις .και επειδη εισαι σε φαση δοκιμων  βαζε σιδερενια γραναζια που ειναι πιο φθηνα απο τα αλουμηνιου

*

Αποσυνδεδεμένος mak74

• 183
  • Αντιδράσεις: 0
« Απάντηση #11 - : Αύγουστος 27, 2009, 07:13:48 μμ »

Δηλαδή το 16-40 που φοράει από μαμά είναι μονός αριθμός???? ή στην Aprilia δεν το έχουν καταλάβει ακόμα?????? :thnk: :thnk: :thnk: :thnk: :thnk:

Αυτο το γραναζωμα που εχει μαμα το μηχανακι ειναι αθλιο απ'ολλες τις αποψεις. Και πολυ μακρυ και κακος συνδιασμος (κατα βαση). Πρωτα απ'ολλα ειναι εξαιρετικα μακρυ* και υστερα δεν βοηθαει στην μακροζωια της αλυσιδας. Ομως εδω υπαρχει δικαιολογια και λεγεται "προδιαγραφες" οπως εχει αναφερθει και καπου αλλου ως εξηγηση για το μακρυ γραναζωμα. Επισεις επειδη κακα τα ψεματα, το μηχανακι ειναι αγωνιαρικο, δεν υπαρχει στανταρ γραναζωμα  και επειδη οι απαιτησεις του καθε αγωνα αλλαζουν, αλλαζει και το γραναζωμα. Εαν μπειτε στο site της JT Sprockets θα δειτε οτι τα προτεινομενα γραναζια για το μηχανακι μας ειναι εμπρος 15-16-17 και πισω 40-41-42-43. Αλλα απο ολους αυτους του πιθανους συνδιασμους, αν θελετε μακροζωια θα πατε σε συνολικα μονο αριθμο δοντιων. Απο 'κει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

* Σε στησιμο με Z1000 φιλου που φορουσαμε και οι δυο 1 δοντι μικροτερο γραναζι εμπρος (εγω δηλ. 15-40) σε καθε 1μιση ταχυτητα που αλλαζε εμενα μου αναλογουσε 1 αλλαγη. Εξακολουθω να θεωρω το tuono μακρυ ακομα κι ετσι και γι αυτο θα αλλαξω σε 15-42 την επομενη φορα.  
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 27, 2009, 07:16:17 μμ από mak74 »

*

zlionakis

« Απάντηση #12 - : Αύγουστος 27, 2009, 07:28:35 μμ »

Αυτο το γραναζωμα που εχει μαμα το μηχανακι ειναι αθλιο απ'ολλες τις αποψεις. Και πολυ μακρυ και κακος συνδιασμος (κατα βαση). Πρωτα απ'ολλα ειναι εξαιρετικα μακρυ* και υστερα δεν βοηθαει στην μακροζωια της αλυσιδας. Ομως εδω υπαρχει δικαιολογια και λεγεται "προδιαγραφες" οπως εχει αναφερθει και καπου αλλου ως εξηγηση για το μακρυ γραναζωμα. Επισεις επειδη κακα τα ψεματα, το μηχανακι ειναι αγωνιαρικο, δεν υπαρχει στανταρ γραναζωμα  και επειδη οι απαιτησεις του καθε αγωνα αλλαζουν, αλλαζει και το γραναζωμα. Εαν μπειτε στο site της JT Sprockets θα δειτε οτι τα προτεινομενα γραναζια για το μηχανακι μας ειναι εμπρος 15-16-17 και πισω 40-41-42-43. Αλλα απο ολους αυτους του πιθανους συνδιασμους, αν θελετε μακροζωια θα πατε σε συνολικα μονο αριθμο δοντιων. Απο 'κει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

* Σε στησιμο με Z1000 φιλου που φορουσαμε και οι δυο 1 δοντι μικροτερο γραναζι εμπρος (εγω δηλ. 15-40) σε καθε 1μιση ταχυτητα που αλλαζε εμενα μου αναλογουσε 1 αλλαγη. Εξακολουθω να θεωρω το tuono μακρυ ακομα κι ετσι και γι αυτο θα αλλαξω σε 15-42 την επομενη φορα. 

Δεν αντιλέγω καθόλου με τα λεγόμενα σου για το οτι το γρανάζωμα από μαμά είναι πολύ μακρύ και οτι έχει γίνει για λόγους προδιαγραφών.

Εγώ έχω 15-43 γρανάζωμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά μου φαίνεται περίεργο αυτό που λές για τον μονό αριθμο συνόλου δοντιών. Δηλαδή αν είχα 15-44 ας πούμε που είναι πιό κοντό ακόμα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και μεγαλύτερη γωνία σε σχέση με το ψαλίδι και την έδρασή του θα ήταν καλύτερα τα πράγματα?

Και αν ναι πώς το τεκμηριώνεις αυτό?

*

spiroscfu

« Απάντηση #13 - : Αύγουστος 27, 2009, 08:33:15 μμ »
 [/quote]

Δεν αντιλέγω καθόλου με τα λεγόμενα σου για το οτι το γρανάζωμα από μαμά είναι πολύ μακρύ και οτι έχει γίνει για λόγους προδιαγραφών.

Εγώ έχω 15-43 γρανάζωμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά μου φαίνεται περίεργο αυτό που λές για τον μονό αριθμο συνόλου δοντιών. Δηλαδή αν είχα 15-44 ας πούμε που είναι πιό κοντό ακόμα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και μεγαλύτερη γωνία σε σχέση με το ψαλίδι και την έδρασή του θα ήταν καλύτερα τα πράγματα?

[/quote]

Πες μου ρε φιλαράκι πως είναι αυτό το γρανάζωμα είναι υπερβολικά κοντό τι χιλιόμετρα βγάζει η τρίτη στην ροπή σηκώνεται γενικά εντυπώσεις.

Εδώ κάνουμε άφοβα σούζες σούζες

*

Αποσυνδεδεμένος Byron

• 2576
  • Αντιδράσεις: +13
« Απάντηση #14 - : Αύγουστος 27, 2009, 09:37:52 μμ »

Δεν ξέρω τι εννοεί ο Mak αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι πρέπει να αποφεύγεται η ακριβής διαίρεση των δοντιών εμπρός πίσω , 15-45 πχ διότι τα ίδιο δόντια πέφτουν στους ίδιους κρίκους.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Αρχική Σελίδα Όροι Χρήσης