0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ελπίζω να μπορέσω να έρθω είμαι από Αστακό ΑΙΤ/ΝΙΑΣ νέο μέλος κάτοχος aprilia pegaso 2000 :bye:δεν πειράζει να είμαι δικαβαλο.....
Παιδια επειδη οι πρωτες ενδειξεις προγνωστικων του καιρου δειχνουν εξαιρετικες προβλεπετε να μαζευτουμε πολλοι και υπαρχει κινδυνος να μην βρουμε να κατσουμε ολοι μαζι ουτε για καφε ουτε για φαγητο. Μηπως να το οργανωσουμε καπως καλυτερα? σημερα ειχα βρεθει με Κοσμα για καφε και το συζητουσαμε. Μηπως να παμε εμεις οι πατρινοι που ειμαστε και πιο κοντα νωρις να κανονισουμε καποιο καφε και να ριξουμε και κανα ματι για ταβερνα? εχετε να προτεινετε καποιος κατι αλλο ? ιδεες?
εγω παλι το θεωρω αρκετα αργα, ηδη απο τις 7-15 εχει ξημερωσει για τα καλα.επισης 30 μηχανακια θα θελουν τουλαχιστον 4 ωρες μεχρι το Γαλαξιδι, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ (που θα ελεγε ο μπαρμπα θωμας )μια η ωρα στο Γαλαξιδι.... νομιζω ειναι αργαεγω θα ελεγα 7-30 συγκεντρωση και 8 αναχωρηση
To κλασσικό καφέ για μηχανές είναι απέναντι από το λιμάνι και έχει αρκετό εξωτερικό χώρο. Αν βέβαια κάνει κρύο...μέσα είναι οριακό! Αλλά παίζουν άπειρα καφέ πιο μέσα. Για φαγητό ...Φαγητό στο Γαλαξίδι«Το μπάρκο της Μαρίτσας» Σε παραδοσιακό κτίριο του 1840 με πολύ ατμοσφαιρική διακόσμηση ναυτικού στυλ, είκοσι πέντε χρόνια σερβίρει φρέσκα θαλασσινά και χειροποίητους μεζέδες μπροστά στη θάλασσα. Η ατμόσφαιρα σε μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή. Δεν είναι τυχαίο ότι στον συγκεκριμένο χώρο γυρίστηκε μεγάλο μέρος της τηλεοπτικής σειράς Πρόβα Νυφικού. Όλα τα πιάτα είναι νόστιμα και προσεγμένα και έχουν την υπογραφή του Άγη, σεφ που ήρθε από την Τήνο. Δοκιμάστε την κολοκυθόπιτα, τη ψητή πατάτα με κατσίκι, τις πίτες με αβοκάντο και βαλσάμικο, το γαριδάκι της τράτας, τα αχνιστά μύδια, το σπαγγέτι με σαφράν και γαρίδες, το σπαγγέτι πέστο μαϊντανού με μύδια, τις φαρφάλες με σολομό, τις αστακομακαρονάδες, τις γαριδομακαρονάδες (από τις καλύτερες), τη σπέσιαλ καραβιδομακαρονάδα, τις μαύρες ταλιατέλες με καραβίδα, τα μύδια αχνιστά και κρεατικά όπως φιλέτο πιπεράτο με μανιτάρια. Εχει πολύ καλή κάβα. Για το τέλος, γαλακτομπούρεκο με φρέσκο βούτυρο και χαλβάς σιμιγδάλι με αμύγδαλα. Ανοιχτό τον χειμώνα Παρασκευή-Κυριακή και τις γιορτές κάθε μέρα, μεσημέρι – βράδυ. Δ/νση: Ακτή Οιάνθειας, τηλ. 22650-41059.«Σκελετόβραχος» Στο μυθιστόρημα της Εύας Βλάμη ο «Σκελετόβραχος», ο Γαλαξιδιώτης καπετάν Θύμιος ο Σκελετόβραχος πίστευε ότι τα πανιά θα επιβιώσουν έναντι των μηχανών. Από την ιστορία αυτή εμπνεύστηκε ο Ντίνος Κατσαΐτης, πατέρας του Ανδρέα Κατσαΐτη που διευθύνει τώρα το μαγαζί, και δημιούργησε αυτό τον όμορφο και ζεστό χώρο στην παραλία του Γαλαξιδίου. Ιδιαίτερα και πεντανόστιμα είναι τα σπέσιαλ πιάτα που σερβίρονται, πάντα με βάση το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Δοκιμάστε το καυτερό «ανήθικο» ρύζι με θαλασσινά, τις γαρίδες του καπετάνιου στο τηγάνι με λαδολέμονο και τις μαύρες ταλιατέλες σε μελάνι σουπιάς. Για το τέλος δοκιμάστε τη φημισμένη κρεμ καραμελέ, με συνταγή της γαλλίδας προγιαγιάς του. Δ/νση: Ακτή Οιάνθειας 91, τηλ. 22650-41303. http://www.tovima.gr/health-fitness/article/?aid=426317«Μπεμπέλης» Ο αεικίνητος Νίκος Θεοχάρης και η γυναίκα του Κρυσταλλία έχουν φτιάξει έναν απότους ωραιότερους και πιο ζεστούς χώρους του Γαλαξιδίου, που σερβίρει ευφάνταστα πιάτα με οικογενειακή ατμόσφαιρα: τη σπεσιαλιτέ, συκώτι ή χοιρινό με δαμάσκηνα, αλλά και κουνέλι στιφάδο, κελέμια (κρεμμύδια γαλαξιδιώτικα), σπεντζοφάι, μανιτάρια με τυριά σερβιρισμένα με πιτούλες και πεντανόστιμο συκώτι με κρεμμύδια. Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα κουτουκιού ταιριάζει και με το καλό κρασί που σερβίρεται. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με σπιτικό χαλβά και λικέρ γαρίφαλο – κανέλα που θα σας προσφέρει ο ιδιοκτήτης. Είναι ανοιχτός μόνο τον χειμώνα, ακολουθώντας αντίστροφη λογική από τους υπόλοιπους. Δ/νση: Ν. Μάμα 20-22, τηλ. 22650-41677.«Αναμνήσεις απ΄ τα Λιμάνια» Άψογο σέρβις, καΐκι δικό τους, θαλασσινό ντεκόρ και προσεγμένα πιάτα: αυτά είναι τα «υλικά» του παραδείσου τους. Επιλέξτε ψαρόσουπα, μυδοπίλαφο, αχνιστά μύδια, καραβιδομακαρονάδα. Δ/νση: Πάνω στον κεντρικό δρόμο της παραλίας, τηλ. 22650-42003.«Ρorto» Το μαγαζί λειτουργεί 12 χρόνια και καθώς τρώτε τα νόστιμα πιάτα της ώρας ή τα διάφορα θαλασσινά (δοκιμάστε μυδοπίλαφο), παρατηρήστε τη συλλογή πιάτων με απεικονίσεις ιστιοφόρων. Συνοδέψετε το φαγητό με δικό τους κρασί. Υπεύθυνοι: Σοφία & Ηρακλής Βαϊδάνη. Δ/νση: Ν.Μάμα & Ακτή Οιάνθης, τηλ. 22650-41182, email : [email protected]«Στέκι» Δημιουρ¬γική κουζίνα με ντόπια υλικά. Δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ το χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι αλλά και κελεμάκια (κρεμμύδι βραστό γεμιστό με κιμά, ρύζι, μαϊντανό), και το μεθυσμένο κοτόπουλο με ούζο, κρέμα γάλακτος και μπέικον. Στο τέλος θα σας φέρουν μυγδαλάκι (αμύγδαλο και ζάχαρη) και τον περίφημο σαμουσά – τρίγωνο με πλασμένο φύλλο, σουσάμι, αμύγδαλο και μέλι. Υπεύθυνος : Κώστας Θεοδορόπουλος, τηλ. 22650-42430, 22650-41391 6944-250422,http://www.hellastourism.gr/happycloud/steki/index.htm«Τα Τρία Γουρουνάκια» Έξω από την πιάτσα της προκυμαίας, το cozy αυτό εστιατόριο με την κουκλίστικη πινακίδα ειδικεύεται στο κρέας: σπεσιαλιτέ η σταβλίσια μπριζόλα, τηλ. 22650-42050.Τάσος«Τάσος» Παλιά γνωστή ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι κάθε μέρα από τις βάρκες της περιοχής. Με φόντο το λιμανάκι. Εκτός από φρέσκο ψάρι γευτείτε και τη σπεσιαλιτέ: τις καραβίδες στον ατμό, πατατούλες σπιτικές, σαλάτες φρέσκιες και γαριδούλες τύπου Σύμης. Ο κυρ Τάσος , ο ιδιοκτήτης, είναι λιγομίλητος αλλά έχει χιούμορ και φυσική ευγένεια όπως και όλα τα μέλη του σέρβις. Σε ωραία μέρα θα καθίσετε έξω στον ήλιο και το χειμώνα μέσα, δίπλα στο τζάκι. Δ/νση: Ακτή Οιάνθειας, τηλ. 22650-41291, 22650-41996, 22650-42100.Παλιό Λιοτρίβι«Παλιό Λιοτρίβι» Στεγάζεται στο παλιό ελαιοτριβείο του 1800 στον Χηρόλακκα, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Στα χρόνια της λειτουργίας του συγκαταλέγεται και η δύσκολη περίοδος της γερμανικής Κατοχής, οπότε και τις νύχτες με λιγοστό φως συνέχιζε να δουλεύει για να βοηθήσει εκείνους που φανερά ή κρυφά μάζευαν από το χώμα τις πεσμένες ελιές… Σήμερα το παραδοσιακό Λιοτρίβι έχει μετατραπεί σε μία ήρεμη, γαλήνια γωνιά για καφέ ή μεζέδες, όπου ο ζωγράφος Γιώργος Μηνάς εκθέτει τα έργα του. Σερβίρει νόστιμους μεζέδες, μαγειρευτά και πίτες. Δοκιμάστε ριζότο με θαλασσινά, γαριδόπιτα και τοπικά πιάτα, όπως ντολμάδες και κελέμια. Αξίζει να καθίσετε στο μπαλκόνι ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Σερβίρει και καφέ. Ανοικτά Παρασκευή – Κυριακή, αργίες και καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες, τηλ. 22650-41781, 6973-038753, www.minas-galaxidiotis.gr.«Αλμπατρος» Καταπληκτική σπιτική κουζίνα με μαγειρευτά και κρέατα της ώρας. Υπεύθυνος: Γιάννης Γκίκας, Δ/νση: Κωνσταντίνου Σάθα 36, τηλ. 22650-42233.«Σπηλιά» Ταβέρνα με πολύ καλά κρεατικά και σούβλες. Δ/νση : Οιάνθης 7, τηλ. 22650-41330.
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι